Vår!

HERRE! Vilket vårväder vi har haft idag. Helt underbart, man känner hur energin bara laddas! Vi har iallafall gått en låångpromenix idag och nu inväntas lite makaronipudding till middag och sen film!

Ingen datorladdare köpt än!


Nytt till lillan

Jacka och mössa har hon fått av sin käre moster, visor och ramsor boken/CD har hon fått av sin morfar, han tyckte att hon skulle ha den och jag måste säga att det var ett urbra val, gud vad hon tycker att det är kul att lyssna på när de sjunger och vilket plus det är att ha boken med så man lär sig ramsorna/visorna. :)


Nytt till hemmet

Åh!

Man får ju abstinens när man inte har någon dator, eller vi har ju, men ingen laddare! Hur som helst, vilket jävla fint väder vi fick helt plötsligt då! Man blir verkligen glad i hela kroppen och man får ork till så mycket mer. Jag mötte alldeles nyss upp mamma, vi handlade lite och nu har jag precis slängt i mig lite korv. Jag var nämligen så galet sugen på korv med bröd och FESTIS! Det är ett sånt där, dagis/barndoms minne.


Macktjuv!

Godmorgon! Vad hände med det fina vår vädret?

Vi har precis ätit frukost och innan det tog vi en liten dusch. Däremot fick jag inte äta så mycket, jag satt och åt på min goda macka men behövde springa och hämta lite mer juice. När jag kommer tillbaka är mackan borta, då hör ett smaskande lite längre bort! Där satt stumpan och mumsade på min macka, det fick hon fortsätta göra också. Hon älskar mackor min lilla tjej, precis som jag!


Ååååå!

Jag blir galen utan dator!
Har inte hunnit köpa någon ny laddare än, ska försöka hinna med det i morgon. Men i morgon skall jag hem till mor & far, så jag tar med mig kameran så jag kan visa allt fint cornelia fått de senaste dagarna, jag shoppade även jätte fina muggar på spriida! Men ja, det får ni inte se förens i morgon!:)

Förövrigt så börjar läget med lillan bli bättre, hon äter bättre nu! Men hon är helt beroende av mig, bara mamma, hela tiden! Det känns som att jag har den enda ungen i världen som är så sjukligt mammig! ;)


Gäsp

Nu har sladden till datorn sagt upp sig, suck!


Svalkar vinden

det finns en annan sida, det finns någonting jag aldrig ser
men jag vill inte veta vad, för därifrån syns längtan mer.
men om jag tar mig ifrån en sviken dröm och hit igen
så kanske jag kan känna meningen med tystnaden.

svalkar vinden värmer solen
ser du något bakom molnen
känner du lyckan genom sorgen
jag har inget mer än mina

svalkar vinden värmer solen
ser du något bakom molnen
känner du lyckan genom sorgen
jag har inget mer än mina

svalkar vinden värmer solen
ser du något bakom molnen
känner du lyckan genom sorgen
jag har inget mer än mina tankar

har fått glovord och mordord piska o morot
ångest och oro som jag vore av stål och glas, borde gå men stannar kvar.
jag har lovat och glömt, förlåtit fördömt, försent för å ångra men tid nog
att tänka om och leva med det.

svalkar vinden värmer solen
ser du något bakom molnen
känner du lyckan genom sorgen
jag har inget mer än mina

svalkar vinden värmer solen
ser du något bakom molnen
känner du lyckan genom sorgen
jag har inget mer än mina

svalkar vinden värmer solen
ser du något bakom molnen
känner du lyckan genom sorgen
jag har inget mer än mina tankar

jag saknar det som inte finns och sprider ut mig själv i vinden
bara du kan bära det som gör så ont i mina ögon. vi har något stort
på gång, så länge ingen bryr sig om vilka höjder vi kan nå
på vilken sida som vi står.

svalkar vinden värmer solen
ser du något bakom molnen
känner du lyckan genom sorgen
jag har inget mer än mina

svalkar vinden värmer solen
ser du något bakom molnen
känner du lyckan genom sorgen
jag har inget mer än mina

svalkar vinden värmer solen
ser du något bakom molnen
känner du lyckan genom sorgen
jag har inget mer än mina tankar


Total vägrar

Den här dagen har faktiskt varit lite bättre. Men hon total-vägrar äta, lite välling går och rån med smör. Men ingen mat fungerar för denna dam. Har däremot läst att de matvägrar ibland, hoppas att det går över snart. Jag känner mig väldigt trött idag, skulle kunna göra kväll nu, men det känns lite för tidigt. I morgon ska jag kanske ut på skoj senare på kvällen, men inget som är bestämt. Jag känner att jag behöver få lite ny energi just nu :)

Är inte magen glad så är inte människan glad, förstår du inte det Cornelia?


....

Fyfan. Vilken dag!
Det är något som inte står rätt till med min lilla tjej. I över en vecka har hon varit arg/ledsen och då menar jag inte lite fjantigt utan väldigt arg/ledsen. Denna  vecka har hon inte velat äta, inget har dugit, hon vill bara att jag ska bära runt på henne. Vad hände med min lilla tjej som kunde sitta och leka för sig själv? Alltså jag kan inte ens gå på toa utan att hon ska sitta i mitt knä.

Idag bestämde jag mig för en promenad, eftersom damen är så missnöjd hemma så tänkte jag att hon kanske sover bra i vagnen och får lite frisk luft. Jag mötte upp Malle & Sophia och deras små godingar som är så lugna och glada! När vi börjat gå en rätt lång bit hemifrån, börjar hon skrika,skrika,skrika och skrika, inget hjälpte. Tillslut fick jag bära henne + dra vagnen. Min lilla tjej är inte den lättaste, hon är tung! När jag burit henne och försökt en hel del gånger med att sätta ner henne i vagnen igen utan resultat så fick jag bära henne till konsum i grind. Där fick jag nog, min arm fick nog och psyket fick nog. Då ringer jag Cornelias morfar, som fick hämta oss. När vi sätter oss i bilen, så somnar Cornelia direkt, hon babblade lite sen somnade hon, utan protest. ALLTSÅ?!

När jag stod där, så kände jag bara att, snart bryter jag ihop. Jag o r k a r inte. Gråten satt i halsen, jag var inte långt ifrån tårar! Jag hade lust att bara lägga mig ner på marken. Det tar så jävla mycket på en, när man inte ens hinner plocka undan efter sig, hinner knappt börja kissa innan det är någon som gallskriker. Har hon ont? är hon sjuk? Vad är felet?! Det är som om hon fått kolik fast 9 månader försent! Jag hoppas verkligen att det här går över snart..

Jag saknar min lilla tjej som är glad!


Things..

Bokrea, 29 kr st. Hur bra är inte det då? Sen hittade jag två fina tunikor till Cornelia för endast 49 kr st, det kändes som att man verkligen fyndade bra saker. Sen vart vi bjudna på middag hemma hos cornelias faster, och där väntade en liten present till lillan, ett sött litet kakfat! Nu har cornelia 2 prickiga kakfat med massa muffins och grejer, det ska bli kul när hon väl börjar leka med dom :)


white

Sådärja, nu är denna härliga sak klar! Johan sprayade den vit åt mig. Jag snodde med mig den hem ifrån mamma och pappa, då var den grön/guldig. Den blev fin faktiskt, den hänger lite snett bara, har inte satt upp den ordentligt, därför den ser lite skev ut. Lite fina vita ljus i den så blir det nog bra!


Semlor

Jag är fortfarande helt slut.. medans cornelia lekte för fullt i sitt rum, så låg jag på golvet där inne och kom på att mamma & pappa skickade med oss semlor igår. Det gillade ju Cornelia kan jag säga!man tar det man har..

Dessa söta klubbor visste jag inte riktigt vad jag skulle göra med förra veckan i cornelias rum, tråkigt att bara lägga dom i en leklåda. Så de får stå sådär tills jag hittar något annat!


h e r r e g u d

Idag vaknar jag upp med ingen röst, feber, hosta och alldeles täppt i näsan. Känner mig nästan döende, nä, inte döende men fy fan vad dåligt jag mår! Hur klarar man av ett barn som bara vill bli buren hela tiden då? Cornelia är inne i någon fas, jag får inte gå någonstans, hon är rent utsagt arg hela tiden, för jag måste bära runt på henne hela tiden. Idag kände jag att nä jag orkar inte, man blir ju så svag i kroppen när man har feber. Så det är tur att hennes faster bor en trappa upp, hon passar cornelia en stund tills hon börjar jobba, hur snällt är inte det då? Johan kan nämligen inte komma hem eftersom han samåker med en kille till stockholm. Jippie! skulle kunna betala en taxi för att han ska komma hem. Noll energi!


TYSS!

Det är så härligt när de är så nyfödda och har ingen koll alls på ögonen. Åh vad jag längtar tills nästa graviditet!
(webcam bilder)


Sjuk med galen unge!

Då har den lilla smittat mig och hennes moster, usch. Nu vill jag ha vår/sommar så man slipper alla dessa förkylningar. Däremot har jag haft sån huvudvärk och illamående i en vecka, är det inte borta om ett par dagar ringer jag nog ner till vårdcentralen så att det inte är något som är tokigt.

Cornelia börjar bli farlig nu också, så länge hon har ställt sig upp mot saker har hon satt sig ner jätte lugnt och fint, hon är väldigt försiktig av sig. Hon ramlar sällan och slår sig, men nu, nu har galningen börjat släppa för att försöka balansera själv, igår vände jag mig om och då stod hon där själv med 2 skakande ben. En riktig toktjej!Ett farväl

Hur säger man hejdå till någon man aldrig mer kommer att få träffa? Hur tar man farväl av någon man älskar? Ibland önskar jag att livet vore enklare att förstå sig på. Jag kan inte säga att vi ses igen, men jag kan säga att jag hoppas att vi ses igen. Jag kan också säga att du är saknad, väldigt saknad och det kommer du vara tills vi är där du är. Det är inte förens nu, en vecka, för att vara exakt, som jag har kunnat bearbeta det här, att du försvunnit ifrån oss alla. Det är nu jag verkligen har förstått. Vad ska jag göra med ditt mobil nummer? Ska jag radera det? Vad ska jag göra när vi kommer att åka upp till luleå för att hälsa på, ska jag gå förbi din lägenhet? Jag ser dig framför mig, när du sitter i din bekväma fotölj och kollar på tv. Jag ser framför mig när du satt och höll i min älskade lilla dotter, först vågade du inte eftersom att du hade så dåliga leder, jag är glad att vi övertalade dig till det ändå. Jag skulle kunna skriva flera sidor om hur mycket jag saknar dig och att du ska komma tillbaka, men det spelar ingen roll hur mycket jag skriver, för att du kommer inte tillbaka. Jag vill istället tacka dig.. Tacka dig för att du har varit min mormor, för att du gjort min underbara mamma till den hon är idag, för allt som du någonsin gjort och för att du funnits. Hejdå älskade mormor, du finns förevigt i våra tankar. Puss.

 


Halsband

Från Kappahl, jag äälskart!Måndag

Febern är borta, men jag har en liten tjej som bara vill sitta i mitt knä. Så ja, ni kan ju tänka er att frukost disken fortfarande står framme, jag får helt enkelt inte röra mig. Får ta igen det när hon sover!

Feber

Natten till söndagen fick cornelia sin första feber! Min lilla snutta, men hon har inte varit gnällig eller något, men riktigt mammig kan jag lova. Hon sov på mig halva natten, men det gör mig inte något, tvärtom.. Jag sover mycket bättre med henne nära!

Hur som helst, vi har haft det jätte mysigt i helgen, fortfarande en tomhet som följer en överallt, men mysigt har vi haft det. Jag har skrivit ett slags avskedsbrev till momma, jag tänkte att ni ska få ta del av det i morgon. :) nu skall jag sova, natti natti.


30

Idag åt vi champangefrukost eftersom syster fyllt 30, då måste man slå på stort ju. Nu håller de på med middagen, en god oxfilé väntar, mums!

uppochner

Ena stunden är livet precis som det alltid varit, men i den andra stunden så flyter alla tankar upp och det börjar göra ont i kroppen, hjärtat, själen. Jag har mått riktigt dåligt de senaste dagarna, mest fysiskt, mått illa, varit väldigt varm, varit väldigt kall, ont i huvudet, stressad mage, ja jag kan rabbla upp en hel drös. Men jag vet varför också, det tar inte bara psykiskt att förlora någon, utan fysiskt också. Det känns som att allt som händer runt omkring påminner om mormor. Är det en låt på radion försöker man relatera till den, är det ett program på tv så försöker man relatera till det, säger någon något relaterar man till det.
Hur som helst, igår fyllde min syster 30, så i helgen ska vi försöka komma på andra tankar och ha det trevligt. Jag ska ner på stan och fika med sophia och hennes lilla Colin, sen ska jag fixa lite till födelsedagsbarnet.


Ljus

Igår var jag tvungen att köpa ett ljus, jag ju lite ljusberoende. Men ljuset såg så barnsligt gulligt ut så jag köpte det till cornelias rum, luktar gott gör det också. 29 kr på ica, som hittat!i köket


Haha!


Bestämd tjej

Jag tror nog allt att våra lilla tjej fick en släng av det spanska draget, sicka ögonbryn.. haha.
Nej men Cornelia såg exakt ut som johan där hon föddes, men nu är hon faktiskt väldigt lik mig när jag var liten, ibland kan jag tycka att hon är extremt lik min syster. Öronen, de har jag fått av mig pappa och cornelia har också fått likadana, ögonen är verkligen dom där stora mörka nordbrandts ögonen (dom är bruna, men ser väldigt mörkgråa ut på bilden, hon har ett öga som faktiskt är brunare än det andra), huvudet, ja jag hade också stort huvud med hög panna när jag var liten. Näsan däremot, den har vi funderat på vart hon har fått den ifrån, men jag tror faktiskt att den är mest från sin pappa ;) Roligt att se sånt där, ser ni också det på era barn?


Trött

Jag är så fruktansvärt trött, men jag kan inte sova. Ligger bara och tänker på mormor. På vad jag sa till henne sist, på minnen och allt som snurrar i huvudet. Jag minns så väl när mitt vatten gick och värkarna satte igång, då ringde momma gråtandes och sa "jag vill bara att du ska veta att jag tänker på dig, hejdå". Hon ville inte prata eftersom hon förstod väl att jag hade ont. Det är så synd.. Älskade fina mormor.. Nu kommer bjarne och gosar in sig brevid mig, som han alltid gör när jag är ledsen..


Flowers

När jag var uppe på dagiset stod det en bukett tulpaner där, och när jag kom hem hade johans köpt lite rosor. Jag och johan brukar inte ge varandra saker när det är såna här dagar, så när vi åkte hem igår så sa jag det att alla dessa killar som köper blommor och sånt det är ju bara för att de ska få ligga på kvällen. Då hör jag johan,  "njaee, eller alltså dom kanske hoppas på det..." så var han tyst. Det kändes inte riktigt som johan när han sa sådär lite, haha. Men ja, då hade jag ju köpt blommor och det första han sa, var " men det är inte för att jag ska få ligga!" haha, ja, knasiga är vi ibland..Maxi cosi

Jag har helt och hållet glömt bort att mamma och pappa beställde en bilbarnstol till oss, finner inga ord för dom 2 alltså, världens bästa föräldrar som ibland är lite fööör snälla. Vad skulle jag göra utan er!?

Det blev en maxi cosi, som vi hört mycket bra om och vi har en sån till cornelia nu också, fast en bebisstol, den börjar ju bli alldeles för liten. Synd bara att man snart måste sluta med bilbarnstolfunktionen på buggan.


GÄÄÄSP!

Alltså, sen cornelia föddes har jag aldrig varit med om en sån jobbig natt. Eller den har väl egentligen inte varit jobbig, men klockan halv tolv vaknar Cornelia och vägrar sova vidare, tillslut får jag nog och lägger henne på mig, då somnar hon direkt.. då är klockan ungefär halv ett. Hon sover till klockan 4 och vaknar igen och tjorvar, som tur är hjälpte lite mat och hon somnade direkt. Nu, halv sju ville hon gå upp. VADFAN?! Ni andra som förlorat ett person vet att man kan känna sig rätt utmattad och slut i kroppen. Det är vad jag gör nu, jag kunde knappt hålla ögonen öppna när Cornelia bestämde sig för att gå upp.

På riktigt så har jag inte varit såhär trött sen förlossningen, cornelia föddes vid 23:00 och vi var uppe på vårat rum kl 04:00, eftersom jag inte slutade blöda osv. Alltså då var jag så trött, efter värkar i 2 dagar, inte kunnat sova på en vecka och en förlossning på det hela. Jag var så trött att jag orkade inte ens känna dom där mammakänslorna som alla gör, johan fick ta henne, jag sa det direkt, du får ta henne jag orkar inte ens lyfta ett finger, så trött att jag orkade inte tänka på att jag fött barn. Tror ni att jag kunde sova eller? nä, jag sov till 07:00 medans johan och Cornelia sov hela natten och längre än mig... Ja, herregud. Jag vet att jag tjatar om detta, men hur har ni som haft det så här på nätterna hela tiden klarat er?! mygoooood. Som tur är, så är det förmodligen tänder på G, framtänderna, hon kliar hela tiden i munnen, går konstant och biter på tummen. Sur, ja det behöver vi inte ens prata om. Det är som att ha en tonårs tjej här redan nu.

Ma & Pa

Jag är hemma hos mamma & pappa, det är bara tyst och tomt. Förutom cornelia som vrålar till ibland. Jag sitter och kollar på lite spanien bilder på deras dator, åh, man vill ju bara iväg..
En ny dag

Man känner fortfarande hur mörkt och tungt det känns, man har inte riktigt förstått det än. Det är nog svårast för oss som inte får se och säga farväl, man förstår det inte riktigt då. Men jag är glad över att min mor hann få en plats på ett tidigt plan igår, så att hon får säga farväl..

Nu ska vi försöka komma på andra tankar, när man har ett litet barn hemma har man inte riktigt tid med att sitta och deppa, vilket är bra egentligen. Jag tänkte berätta hur tokig Cornelia blivit bara på några dagar, ja nästan just precis då hon blev 9 månader ( i lördags ). Hon är aldrig still, förut kröp hon lite, pillade på någon grej, reste sig upp lite mot tvbänken och soffan. Men nu, nu är hon överallt, verkligen ööööverallt, stackars katterna har en liten människa som kryper i rask fart samtidigt som hon gör ett vråååål. Igår började hon ställa sig upp mot väggar, där det inte finns något att ta tag i, hon försöker resa sig upp hela tiden när hon sitter på golvet alldeles själv. Så nu dröjer det inte långt innan hon står upp själv!

just nu har hon rivit sönder hela min ellos katalog, bajsat känner jag nu också, ja nu börjar dagen med andra ord!

Smärta

Det gör ont i hjärtat, det gör ont i kroppen, gråten sitter i halsen hela tiden, jag är trött men kan inte sova. jag trodde verkligen inte att något sånt här skulle hända redan nu. Det är första gången jag förlorar någon. Livet är rätt hemskt ändå, det måste vara någon mening med att man föds för att dö,kan inte tänka mig att det är så enkelt som att allt bara tar slut...


Momma, älskade momma.

Denna dag började bra, tills vid 11 tiden när mamma ringer och berättar att mormor är på sjukhuset och att det inte var säkert att dom skulle få liv i henne, 20 minuter senare ringer min bror och säger tyvärr.. Och börjar gråta. Min älskade mormor är borta, förevigt. Det gör ont, ont i kroppen, ont i hjärtat. Jag längtade så mycket tills i sommar då vi hade planerat att åka upp till luleå för att träffa alla. För er som inte vet bor hela min släkt i luleå. Momma, hon brukade köpa sängkläder och tvätta dom innan så att dom skulle lukta momma, sen skickade hon ner dom hit. Det luktade alltid så speciellt och gott hemma hos henne, ni vet, hos äldre kan det lukta lite instängt och äckligt, men inte hos momma. Jag känner doften bara jag tänker på den. Inga mer lakan, ingen mer momma-saft, ingen mer momma-palt och det som gör ont, det är att vi är så långt bort, alla dessa dagar som man gått miste om för att man bor så långt ifrån varandra. Momma fick träffa cornelia 1 gång, jag trodde inte att det skulle vara den sista. Fan, jag såg framemot sommaren. Jag vill träffa min mormor men nu är det försent. Nej, jag har fortfarande inte fattat att hon är borta, när vi åker dit så är det på begravning, hennes begravning? Det låter helt fel. Jag hör din röst och känner momma-doften, så länge jag gör det så är du alltid med oss. Älskar dig.


En vanlig måndag..

Först kommer cornelia krypandes med min BH, jätte glad är hon också, helnöjd. Vart fan fick hon tag i den ? Sen lyckas hos kissa ner golvet i sitt rum när hon fick vara utan blöja i högst 30 sekunder. När jag satt på blöjan kommer hon på att hon behöver göra nr 2, bara att börja om igen. Efter det hinner jag sitta vid datorn i 3 sekunder, tills jag hör en tjuuut, Cornelia sitter på dammsugen?! alltså, hon har fått för sig att hon ska sitta på allt, alla kartonger, ja allt som inte är för högt. Efter det så tyckte bjarne att jag behövde göra något så han välte ut ett glas vatten. Its a good life!en vän

Cornelia har verkligen funnit sig en äkta vän. Bjarne. Våran kisse. Bjarne sover brevid Cornelia, han håller koll på henne hela tiden. Märker man att Cornelia håller på med något hyss, ja då är bjarne också med. Nyss kom jag in i köket, ja då hade hon slitit ut lite saker ur en skåplucka, vem satt i skåpet? Bjarne! Ja, det är nästan som att dom hjälper till varandra med olika hyss. Just nu håller hon i en sladd och kollar på bjarne, för att hon vet att han vill busa då. Så vinkar hon och säger kiszzzz. Nädå, dom har alltid vakat över henne :)Planka

Då var helgen över. Den går alltid lika fort. Denna vecka kommer nog gå lika fort känns det som, jag har en del saker inplanerat. Nu ska träningen tas tag i också! Man känner sig så illa tvungen när varje blogg man är inne på handlar om träning numer! Nä, men det ska bli skönt, för det är ju riktigt skönt att röra på sig. Men någon diet kan ni glömma, så länge man rör på sig kan man äta vad man vill. Fast nu menar jag inte att man kan äta mc donalds varje dag men skulle det bli så att man kanske blir sugen ska man ju inte behöva neka sig själv det. Det är ju mycket just nu om att alla dessa dieter är ohälsosamma, mycket som blir psykiskt. Nä, I LOVE FOOD! men lite träning på det så blir det bra. Detta åt vi idag, herregud så gott det var!


Pinkargis


nypnyp

Något i denna stil hade jag tänkt göra i Cornelias rum, måste köpa små klädnypor som jag ska måla/spraya vita. Fast jag funderar på att hänga svartvita bilder istället, men vi får se.Juliasvitadrömmar

Annons

Nu har jag lagt ut gåstolen (som cornelia typ aldrig suttit i, hon gillar den inte) och vår taklampa vi nyss köpte, haha. Förstår verkligen inte varför vi köpte den och bordlamporna, varken jag eller johan gillar dom..Åka

Cornelias morfar visade corre det här, hon tyckte att det var så kul att hon börja gråta varje gång vi slutade.


Faa-an!

Det blev inte riktigt den fredagen jag tänk mig. Vi köpte pizza, öppnade en vinflaska och hade tänkt kolla efter någon bra film när cornelia somnat. Ja, vi åt våra goda pizzor och vid halv åtta går jag och lägger cornelia, vad händer då? Jo, jag somnar och vaknar nu, jaha det var ju bara att gå upp och borsta tänderna för att sova vidare. Inte riktigt vad jag hade tänkt, men johan fick ju en skön kväll för sig själv, kan jag tänka mig att han njuter;)


Måla

Ikväll har jag målat, jag och mina målningsprojekt. Jag har nog fått det av min käre mor;) jag snodde en spegel av dom som var svart men målas nu vit, det behövs en vända till i morgon sen så är den klar. Började även måla cornelias bord i hennes rum, bordet är ju redan vitt men väldigt genomskinligt, stolarna får jag ta i helgen, måste skruva isär dom så att det blir bra. Ja, undra vad det blir nästa gång? Har ett projekt jag ska göra på lördag men det får ni se när det är klart;)! Nu ska jag sussa, natti!


varning för långt inlägg

Jag har ju tagit på mig ett städjobb på ett dagis där min mor arbetar. Cornelia är på dagiset under de 2 timmar jag städar, jag är ju där och mamma är ju där så det är ju inte så att jag lämnar bort henne. Men under den tid jag nu har varit där och när man ser alla små barn som går och ropar efter mammaaa? papaaa? Jag tycker att det är hemskt. Det är nästan så att jag inte ens vill ha Cornelia på dagis, tanken att veta att hon skulle gå runt och ropa efter mig är ju hemsk. På så vis slår mig tanken att vi sätter våra barn på dagis alldeles för tidigt.

Jag blir alldeles snurrig i huvudet av detta, efter att ha varit på dagis är det nu en SJÄLVKLARHET för mig att ha Cornelia hemma med mig om vi får ett barn till.

Varför ha barn på dagis o fritids när man är hemma?

När man är föräldraledig eller arbetslös får man ha barnet på dagis 15 tim/vecka. Många föräldrar nöjer sig inte med det utan de vill ha dem där minst 25 tim. Varför vill inte dessa föräldrar umgås mer med sina barn? Varför skaffa ett till barn när man inte orkar ha de andra hemma samtidigt?? Vill man ha avlastning ska man ha barnvakt och inte belasta kommunen. Mer än 15 tim/vecka borde vara förbjudet med tanke på långa dagisköer och stora barngrupper. Man kan undra många gånger varför vissa skaffar barn när de vill ha dem borta så mycket som möjligt. Åren går fort så passa på umgås med era barn!

(jag hittade en liten kommentar på detta

Litet tillägg

Tycker ni att det är gammaldags o förlegat att vara hemma ditt barn längre tid än föräldraledigheten?
Jag är utbildat specialpedagog och jag vet att barn är INTE mogen att vara utan sin mor UNDER 3 ÅRS ÅLDER!
Är detta så svårt att fatta?

Kolla på growingpeoples hemsida att barn under 3 år KAN INTE LEKA MED VARANDRA, bara BREDVID varandra!
Detta är svårbegripligt för vissa.
Ok , om du har ett välavlönad jobb, eller måste du arbeta, då är det förståeligt att man lämnar barnet på dagis.
Under 3 år räcker med en promenad med morsan till den närmaste lekparken där barnet kan se o träffa andra barn.
Under 3 år det sociala behovet är inte stort.
Det är en MYT att barn har det bra på dagis pga att den leker hela tiden med andra barn!
Barnet mår bäst i familjens sällskap UNDER 3 år, endast EFTER 3 ÅRS ÅLDER mår de bra av att vara på dagis o leka med andra barn.
Då behöver barn social stimulans, INTE INNAN!

i sommras


Godmorgon!

Åh, det är verkligen ett jätte trist väder. Jag längtar verkligen efter sommaren. Det ska bli så mysigt, den här sommaren kan man ju bada med cornelia och sånt där. Förra sommaren skrek Cornelia rätt ut när vi badade henne i mamma och pappas pool, haha. Nu gillar hon det bättre kan jag tro. Vi ska ta och äta lite frukost nu, sen ska vi ta en riktig hemma dag, fixa och dona. I morgon är det Fredag!


9 månader (på lördag)

Här pratas det för fullt. Cornelia har alltid varit en babbelmajja, när hon va liten så jollrade hon så högt att man kunde inte höra vad man själv tänkte. Nu säger hon mamma, paapa eller bapaa, kizss (kisse), tiita (titta), vi kommer att få en riktig babblis här hemma!


Lovelilove

Alltså ibland får jag ont i hjärtat för att jag tycker så mycket om cornelia. Jag önskar ibland att man kan stanna tiden så att hon alltid är min lilla tjej. Som när jag gick och la mig igår, då höll hon om mig och gör ett ljud som bara hon gör, det är trygghet. Dessa stunder tar jag vara på extra mycket, för det går undan nu, snart är hon en stor tjej som inte vill kramas med mamma. Men ja, stanna tiden lite, kan man inte få göra det? Samtidigt så vill jag se henne bli stor och växa upp, man är liksom nyfiken på hennes personlighet. Nä nu sätter jag punkt här.


Godmorgon!

Idag vaknade vi 07:15, det är så skönt att gå upp i tid. Idag vet jag inte riktigt vad vi ska göra, jag börjar bli så less på vintern, lite vår skulle sitta fint. Jag säger bara en sak, Tygskor.. Nam nam!

Juste, igår beställde jag en tallrikshylla, jag har letat som en tok, men de jag har hittat har varit så fruktansvärt dyra, men på ellos hittade jag en för endast 499, hur bra är inte det? Den ska in i Cornelias rum, där ska det få sitta lite böcker och maileg kaninerna. Det slank även ner 2 stycken kuddfodral, endast 49 kr styck. :)Blurp

Mmmmhm! Jag ligger i sängen med cornelia, känner mig extremt lat idag..


Skit snygg finne mellan ögonbrynen..


Num outro Pais

Cornelias favvo låt, hon blir helt tyst och dansar till den.


olycka

Ja, det skedde en riktig olycka i morse... Jag tog av Cornelia blöjan för att snabbt springa och hämta en ny, det tog kanske 2 sekunder och när jag kommer tillbaka har skitungen bajsat på golvet och kletat in sig såå fint i det. Det var ju bara att skrubba både golv och barn. Jätte härligt sätt att börja morgonen ;)

Idag ska vi plocka lite här hemma, sen ska vi bege oss ut på en promenad är det tänkt. Det är 10 minus nu, men förhoppningsvis blir det väl lite varmare under dagen. Jag tycker att det är så svårt att veta hur mycket kläder på lillan som är lagom. Svårt det där!

Knorrar var lite surig igår, hon ville inte vara med på bild. Det är ju helt sjukt, hon ser ut som ett litet barn, inte en liten bebis! Nya snickarbyxor har hon också, eller heter det så? Pojkavdelningen på H&M.


bilbarnstol

Bilbarnstol tips, någon? Vad skall man ha? Maxi cosi och beSafe, hmm!


Uppsala

Nu åker vi till uppsala, emelie och b ska shoppa lite till den kommande bebisen, blir nog en sväng till ikea också! Cornelia är hemma hos sin mormor och morfar, vill inte att hon ska va ute på vägarna när det är så dåligt väder.


mina hjärtan


Anonym

Anonym om Byta rum:
Så snyggt! Vart har du köpt stegen och kuddfodralen?


Stegen kommer ifrån åhlens, 249 kr (Helt underbar). Kuddfodralen vet jag tyvärr inte, fick dom av min mor för länge sedan.

Gnällfia

Cornelia har sovit helt underbart inatt, det trodde jag inte eftersom hon fortfarande är så snorig att hon inte kan andas, men hon sov jätte bra, mellan mig och johan. Vi 3 låg och gosade i sängen innan läggning, men självklart somnade vi allihop! Hosta har hon också, men fortfarande ingen feber och det som är skönt är ju att hon är pigg, men extremt mammig. Cornelia älskar ju att vara i sitt rum med alla fina grejer, men nu måste man sitta med henne hela tiden, hon ska helst sitta och leka i knät :) Vi skjuter upp det här med börja sova egen säng tills hon är frisk!

Igår fick Cornelia som vanligt massa fina saker av sin mormor, hon kommer ha en hel del saker sen när hon börjar leka på riktigt :) Hon fick ett kakfat med kakor på och en rulltårta med kniv och skärbräda, alltså träleksaker, inte en riktig rulltårta! Men självklart dog kameran, så det blev inga bilder på dom.


lillan
Bitter

Ja, det har vi gott om här hemma. Det tar aldrig slut liksom, hur mycket snor kan det finnas i en sån liten näsa? Stackars liten. Hon är jätte pigg men lite hosta och snor är inte heller trevligt. Jag börjar få ont i halsen, alltid den där jävla halsen. Jaja, det kan ju bara bli bättre. Förlåt för ett bittert inlägg.

Byta rum

För några dagar sen böt vi rum här hemma, Cornelia fick vårat rum, vi fick gästrummet och gästrummet fick Cornelias rum. Så nu är Cornelias rum helt kaos, nu blev det så stort så jag vet inte riktigt hur vi ska inreda. Gästrummet är så gott som klart, väldigt vitt och enkelt.

I vårat sovrum är det en fond-tapet, jag är inte så förtjust i fondtapeter, så den ska bort så det blir helt vitt. Sen måste en sängram införskaffas, just nu har vi bara ben. Svårt! Tycker inte att ikea så snygga sängramar osv heller, så vi får se vad vi hittar..

Åå, jag stör mig på tapeten så fort jag ser den..Gästrummet, väldigt enkelt och stiligt enligt mig. Behövs en lampa i taket bara och kanske någon tavla, vi får se..Sjukstuga

Eller vi mår väl bra, men lite hosta och snor måste jag påstå, huvva! Jag förstår inte riktigt, Cornelia har aldrig varit riktigt sjuk? knappt haft feber någon gång. Lite snor kan vi klara oss med tycker jag. Förstår inte hur vi har klarat oss så bra under vintern!

Vi har ätit frukost alldeles precis, nu ska vi upp till jossan för en kaffe.
RSS 2.0